En ince ve en hafif 10-inç Android tablet

Mobil Dünya Kongresi'nde bombalarını arka arkaya patlatan Sony, yeni nesil tablet bilgisayar modeli Xperia Z2 Tableti'de duyurdu. Bir kez daha kalınlık ve ağırlık rekoru kıran Sony, 10-inç boyutundaki tabletinin kasa kalınlığını 6.4mm, ağırlığını ise 3G'li versiyon için 426 gr., 3G/4G versiyonu içinse 439gr. seviyesinde tutarak en ince ve en hafif tablete imza atmayı başarmış.

OmniBalance tasarım anlayışının devam ettiği Xperia Z2 Tablet, şık görünümü başta olmak üzere yüksek kaliteli malzeme ve ince işçiliği ile sınıfında zirveye oynayacak gibi görünüyor. Sony'nin karakteristik dairesel güç butonuna sahip olan tablet, daha etkin bir kullanım deneyimi için BKC50BT isimli Bluetooth klavye ve Tablet Cover standı üretkenlik için efektif başarım sağlamayı vaad ediyor.  BSC10 Bluetooth hoparlör istasyonu, manyetik şarj padi ve DualShock 3 kablosuz oyun kontrolcüsü ile daha eğlenceli bir kullanım deneyiminin kapılarını aralıyor. 

Aynı Xperia Z2'de olduğu gibi Xperia Z2 Tablet te ekran tarafında yeni LED teknolojisine sahip Triluminos Full HD güncellemesi ile geliyor. Daha parlık ve canlı görüntü sağlanabilmesi adına kırmızı ve yeşil fosforu, mavi led'ler ile harmanlayan ve üste renk filtresi getiren Live Colour LED teknolojisi ile Xperia Z2 Tablet, önceki modele göre çok daha iyi görsel kalite sunabilecek. 

2.3GHz hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 800AB işlemcisinin güç verdiği tablet bilgisayar, Snapdragon S4 Pro işlemcisinden gücünü alan önceki modele kıyasla ciddi oranda daha yüksek performans sunacak. RAM kapasitesi 3GB olan tablet, 16GB depolama alanı sunuyor ve microSD kart kullanımı ile bunu arttırabiliyor. Stereo hoparlörlerin kullanıldığı S-Force Surround Sound teknolojisi ile video izleme keyfini kaydadeğer biçimde arttırdığı belirtilen tablet, Android 4.4.2 işletim sistemini kullanıyor.

6000mAh kapasiteli pili ile 10 saate kadar kullanılabildiği belirtilen Xperia Z2 Tablet, Qualcomm'un Quick Charge 2.0 teknolojisi sayesinde %75'e varan oranda  daha hızlı şarj oluyor. Exmor RS sensörlü 8MP kameranın kullanıldığı tablet bilgisayar, Sony'nin otomatik sahne tanımlama ve HDR fotoğraf çekimi gibi kamera odaklı özelliklerini de beraberinde getiriyor. Siyah ve Beyaz renk seçenekleri ile Mart ayında satışa sunulacak tabletin fiyatı ise belli değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder